Кам'яногребельський НВК "Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів - дитячий садок"
Меню сайту

Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода

корисні посилання

Освітній омбудсмен

Безоплатна правова
Логотип

...

Методичний портал

«Методичний портал»


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Квітень » 24 » Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2012 роц
20:22
Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2012 роц
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

НАКАЗ

№ 464 від 12 квітня 2012 року

Про організацію літнього оздоровлення
та відпочинку дітей у 2012 році

З метою належної підготовки та проведення оздоровчої літньої кампанії у 2012 році, додержання законодавства у сфері оздоровлення та відпочинку дітей, наказую:

1. Міністру освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій:

1.1. Разом з місцевими органами виконавчої влади, іншими органами державної влади, профспілковими та громадськими організаціями провести необхідну організаційну роботу щодо своєчасної підготовки і проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2012 року.

1.2. Забезпечити цільове використання бюджетних коштів, передбачених на проведення оздоровлення та відпочинок дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

1.3. Сприяти залученню інвестицій на оздоровлення та відпочинок дітей, модернізацію дитячих закладів оздоровлення та відпочинку; забезпечувати всебічне заохочення та підтримку підприємств, установ, організацій, професійних спілок і фондів, а також добровільних внесків юридичних та фізичних осіб, спрямованих на оздоровлення і відпочинок дітей.

1.4. Посилити контроль за недопущенням використання дитячих оздоровчих закладів не за призначенням або вилучення їх із сфери позашкільної освіти.

1.6. Вжити заходів до організації на базі навчальних закладів таборів з денним перебуванням та забезпечити дотримання в них належного догляду за дітьми, режиму харчування, денного відпочинку, прогулянок, а також відповідну виховну, фізкультурно-спортивну та культурно-екскурсійну роботу; передбачити зміцнення матеріальної бази навчальних закладів, на базі яких будуть функціонувати такі табори.

1.7. Здійснити своєчасний та якісний підбір кадрів для роботи в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, особливу увагу приділити підбору педагогічних кадрів для роботи з вихованцями інтернатних закладів із числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

1.8. Забезпечити контроль за дотриманням дитячими оздоровчими закладами вимог Законів України "Про оздоровлення та відпочинок дітей", "Про охорону дитинства", "Про забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення", "Про пожежну безпеку", за створенням належних умов для охорони життя і здоров’я дітей, якісного харчування, за дотриманням санітарних, протипожежних правил, правил порядку проведення екскурсій, походів, купання у водоймах, правил перевезення дітей автомобільним та іншими видами транспорту.

1.9. Здійснювати контроль за організацією в дитячих оздоровчих закладах виховного процесу, змістовного дозвілля дітей, роботи гуртків, клубів, студій, об’єднань за інтересами.

1.10. Взяти під особливий контроль організацію оздоровлення вихованців інтернатних закладів із числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування та створення безпечних умов для їх перебування у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

1.11. Сприяти зайнятості в літній період дітей шкільного віку, особливо із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Використовувати потенціал позашкільних навчальних закладів для організації літнього оздоровлення та відпочинку дітей.

1.12. До 20 вересня 2012 року подати відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини Міністерства (Середницька А. Д.) інформацію про підсумки оздоровчої кампанії.

2. Департаменту вищої освіти (Коровайченко Ю.М.), ректорам (директорам) вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації створити для студентів, які проходять педагогічну практику в дитячих оздоровчих закладах, необхідні умови для дострокового проходження підсумкового семестрового контролю.

3. Відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини (Середницька А. Д.), департаменту економіки та фінансування (Даниленко С.В.) сприяти Національному еколого-натуралістичному центру учнівської молоді (Вербицький В. В.), Українському державному центру позашкільної освіти (Ткачук В. В.), Українському державному центру туризму і краєзнавства учнівської молоді (Савченко Н. В.) в організації оздоровлення та відпочинку талановитих, обдарованих дітей, лідерів учнівського самоврядування.

4. Національному еколого-натуралістичному центру учнівської молоді (Вербицький В. В.), Українському державному центру позашкільної освіти (Ткачук В. В.), Українському державному центру туризму і краєзнавства учнівської молоді (Савченко Н. В.) ужити заходів щодо організації та проведення протягом червня-вересня всеукраїнських масових заходів з еколого-натуралістичного, науково-технічного, художньо-естетичного, туристсько-краєзнавчого, дослідницького-пошукового та фізкультурно-спортивного напрямів позашкільної освіти за участю учнівської молоді – учасників і переможців регіональних фестивалів, конкурсів, змагань, зльотів, експедицій тощо відповідно до орієнтовного плану, згідно з додатком.

5. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Заступник Міністра Б.М. Жебровський

Додатково див.: Орієнтовний план заходів з еколого-натуралістичного, науково-технічного, художньо-естетичного, туристсько-краєзнавчого, дослідницького-пошукового та фізкультурно-спортивного напрямів позашкільної освіти на період літнього оздоровлення 2012 року



За матеріалами: Освіта.ua
Дата публікації: 17.04.2012
Переглядів: 762 | Додав: ser0709 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Я маю право

Права дітей
Права дітей

РС ГУ ДСНС
РС ГУ ДСНС інформує

НУШ

Пошук

Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Друзі сайту
освітній портал Педагогічна преса Каталог
сайтів України Каталог україномовних сайтів


Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz